INSTRUCTIUNI PENTRU MONTAREA UNUI ELEMENT DE ACOPERIRE

Montarea unui „terminal capac cos fum si guri de aerisire„ este o procedura simpla, dar se recomanda luarea masurilor de precautie in functie de proiectul vizat.

Fie ca se monteaza pe hornul deja existent pe casa ori pe gratarul din curte, siguranta este foarte importanta de aceea recomandam ca montarea capacului de cos de fum sa se realizează conform specificatiilor noastre, (a producatorului) si cu respectarea regulilor de constructii in vigoare.

Se va realiza în condiţii de vreme uscată, fără ploaie, la temperaturi cuprinse între +5 şi 25 °C, având o umiditate relativă maximă de 75 %.

Hornul pe care se va monta terminalul trebuie sa fie realizat solid, fiecare element fiind lipit cu adeziv special de exterior, rezistent la temperatura, armat cu plasa fibra si tencuit.

Baza elementului de acoperire cos de fum este prevazuta cu o margine perimetrala care ajuta la montarea cu usurinta a elementului si la fixarea acestuia pe cosul de fum.

montare palarie cos fum

PASI DE URMAT PENTRU O MONTARE CORECTA

Pe hornul realizat se fixeaza terminalul, avand grija ca elementul imbinat cu „palaria cosului de fum sau gura de aerisire” sa ajunga la baza interioara a terminalului.

Se pot monta pe elementi ceramici de aerisire KEBE, BRIKSTON si CEMACON, HELIOS, SCHIEDEL, dar pot fi folosite si pe hornurile clasice din caramida plina cu diametru patrat sau dreptunghiular.